Sunday, June 8, 2008

AnAk oh AnAk

sAlAm pEmbukA biCarA,

TErlEbih DahulU SayA nAk uCApkAn SeSiApA yAnG vIeW pAgE SAyA..SAyA AkAn mEnEruSkAn mUkAdimAh SaYA yAng bErtAjuk.. AnAk oh AnAk...

Oh yA..kAWan SAyA bArU SahAjA mElAhirKan AnAk..tAhniAh kErAnA dApAt ZuRiAt yAnG ALLAH kUrniAkAn kEPAdA kAwAn SAyA PIAn nIE..bAnggA dAn gEmbirA mElihAt kAwAn kiTEr SuDah mEmbpUnyAi AnAk.. opss!! SyA?? huhhuhuhu.. bILer mEmEmkiRkAn kEmbAli, bILe la SaYA AkAn mEmPunyAi ANAk..mAtLAmAt sAyA unTuk hAbiS bElAjAr bEluM tErcApAi g..mAtLamAt sAyA iAlAh sAya AkAn bErkAwiN pAdA pEriNgkAt uMUr 26tAhun.. TErLalu AwAl???ahahh.. mUngkin yeR mUngkin tidAk.. bAk kAteR oRanG joDoh..JoDoH boLEh DiCarI kAlo kitR mEncAri,Dan JoDoH x akAn dAtAng jIkA tidAk mEncAri..

SebAgAi iNSAn kItA pAtuT SeDAr pErkAhwinAn dAn mEmpunYAi AnAk i2 AdaLah pUtArAn hiDup SeSeoRAng mAnuSiA, SAmA AdE CEpAt, lAmbAt i2 teRpUlAng..LEpAs bErkAwiN kiTEr mEndApAt bAyi yAng cOmel..KItEer hApi mElihAt iNsAn yAng mAsih mErAh bAdAnyer,MEnAngiS pEnuH SAyU,dAn tIDo di DAlAm pAngkUan iBu mErUpAkAn nIkmat yANg tIDAk ternilAI YANg ALLAH bErikAn kEpAdA kiter..KItER pAtuT bErSyukUr dGn NIkmAt YanG ALLAh bErIKan. AKAn tEtApi mAnuSia kAdAng2 lUpA ApAbila AnAk i2 MEmErlukAn bElAiAn kAsiH sAyAng Dari SEoRang iNSan YAng bErgElar AYAh dAn iBu,MErEkA memErlUKan kAsiH SAyAng uNtuk MEnEruSkan PerjUAngan HiduP SebAgAi inSAn yAng bergelAr mAnusia.

bErbAlik kEpAda kawAn SAyA nie,diA kAwin MudA..bAguslA..untuk mengeLAkkAn dAri mAksiAt dAn mENgelAkkAn dAri OrAng rAmAi memAndAng seRong.. So SeeLoknyer kAweN lA aWal..i2 Pon kALo Dari Segi zAhir iA menCukuPi..Sya SedAr semUA oRAng Sudah bersEdia dari Segi bAthin, AKan tetApi adAkah mErekA sudAh bersediA dAri Segi FitrAh ALAm(FIziKAl,mEnTaliTi dAn kErohAniAn)?AdAkAh kiTEr SudaH BerSediA??jAdi mUhASabAh lA diri Anda, REnungkan lAh dAn sElamAt beRAmal..


SekIAn CElOteH SAYa :*

xoxo

create by nabil

0 comments: