Sunday, June 8, 2008

~SepAndAi-pAndAi tuPai mELompAt~


~TUPAI~

MeSti KorAng mUskil KEnApA AKu LEtAk GAmBar TupAi niE...ComEl La tuPai niE kAng..nie tuPai di SheffiLd.kakAk Aku yAng AmiK..tp 2 BukAn tOpiC Yang Aku nAk binCangkAn.TupAi niE biNatAng yAng pAndAi,coMel..
AkAn tEtApi TupAi juGa di kAitkAn dEngAn pEpAtAh mElAyu yAng mEnyAtAkAn SepAndAi2 TuPai mELompAt,AkhiRnyA jAtuh kE tAnAh juA..pEpAtAh oRAng mElAyu SunGguh UniK..SAngAtt Unik..SAmpAi tupAi pOn BolEh Wat pEpAtah..AkAn tEtApi..tuPAi juGa mErupAkan binAtAng yAng bErusAhA mEncAri rEzeki..tEtApi mAnuSiA Ade YangG RajiN dAn yAng mAlAs..kEnpa yAng mALaS tiDAk mEngikUt pErAgai SepErti@siFat poSitiF tupAi,KEnAPa Ini TerjAdi?? TEpuk DadA tNya SelErA..
BilE kiTa lIhAt pErkEmbangAn tEknolOgi dAn pEninGkAtAn hArgA miNyAk di PaSarAn gLobAl..kITe liHat mAnusiA SemAkin bIngunG Dan Yang kAYA AkAn terUs kAyA,dAn yAng miSkin bErtAmbAh miSkin..MinyAk puLa minAngkAt kEpAraS 150dollAr SetOnG..gilE2..2 la...
tAmbAh2 iSrAel Yahudi 2 nAk p SerAng iRAn.. Ape kEjAdAh iSrAeL 2...AduI..korAng ni btOl2 PemUsNAh DuniA r..sAmpAh2...gerAm Tul Aku..So JalAn pEnyelEsAin tErletAk di tAngAn kOrAg..tEpUk dAda tAnya Selera.

XOXo

create by nabil

0 comments: